A munkaszék nem csupán egy a pedikűr bútorok közül, hanem a szakember munkaállomásának központi eleme, melyben kulcsszerepet kap az ergonómia.

A nap során a szék támasztja a testet, befolyásolva ezzel a pedikűrös kényelmét és egyúttal hatékonyságát, hosszú távon pedig az egészségét is, hisz ma már tudjuk jól, hogy az egész napos ülés rendkívüli módon megterheli a gerincet. De mitől nevezhetünk igazán jónak egy munkaszéket?

  • Háttámla és ülőfelület: Ideális esetben a szék háttámlája és ülőfelülete ergonomikus kialakítású. Ez azt jelenti, hogy a szék a gerinc természetes görbületét követve támasztja a testet, csökkentve a hát alsó részére nehezedő nyomást. Ez megelőzheti a hátfájást és a fáradtságot a hosszú munkaórák során.
  • Teljes körű állíthatóság: A szék akkor jó, ha állítható a magassága, külön a háttámla magassága és dőlésszöge, sőt, még az ülésdőlésszög is. Ez lehetővé teszi a pedikűrös számára, hogy a széket az adottságaihoz és az épp aktuális feladatához igazítsa, csökkentve az izomfáradtságot és a zsibbadást.
  • Lábtartó: Hasznos, ha mindezeken felül a munkaszék lábtartóval is fel van szerelve, ami további kényelmet biztosít a szakembernek.

A lábtartó használata segít csökkenteni a lábakra és a bokákra nehezedő nyomást, ezen felül javítja a vérkeringést, megelőzve ezzel számos egészségügyi problémát.

Tény, hogy egy ergonomikus munkaszék drágább, mint az átlag, mégis megéri egy kicsit többet szánni rá, hiszen a jó választás befektetés a jövőbe. Ám természetesen az ergonómia nem minden. Ha ez rendben van, érdemes egy kicsit a design kérdésével is foglalkozni.

A szék, csakúgy, mint az összes pedikűr bútor, a szalon arculatának fontos része. A krómozott váz és a műbőr kárpitozás a legjobb minőségre enged következtetni, az így teremtett professzionális megjelenés pedig jó benyomást kelt a vendégekben és hozzájárul a szalon hírnevéhez.

Ön milyen munkaszéket választ magának? Ha úgy dönt, hogy nem éri be az átlagos kínálattal, nálunk biztosan megtalálja a széket, ami hosszú távon hű társa lesz a munkában!